Forum Venus stworzone dla Kobiet z klasą
Administrator
SkÂładniki dla 4-6 osob
smietana kremowka 30%, 400 ml
czekolada biala, 200g
truskawki, 150g
migdaly w platkach, garsc
cukier puder, 3-4 lyzki
maliny, 200g
cukier, lyzka
Opis przygotowaniaczas przygotowania: do 20 min
1. smietanke ubic z cukrem pudrem, czekolade rozdrobnic (mozna zetrzec na gubej tarce), truskawki pokroic w kostke.
2. do smietany dodac czekolade, truskawki i migdaly, delikatnie wymieszac.
3. forme keksowke wyscielic folia spozywcza, napelnic masa smietanowa.
4. wstawic do zamrazalnika na kilka godzin, najlepiej na cala noc.
5. maliny zagotowac z lyzka cukru, mozna przecisnac przez sitko, ostudzic.
6. deser wyciagnac z zamrazalnika ok. 20 min przep podaniem, polac sosem malinowym.
Offline