Składniki dla 4-6 osob smietana kremowka 30%, 400 ml czekolada biala, 200g truskawki, 150g migdaly w platkach, garsc cukier puder, 3-4 lyzki maliny, 200g cukier, lyzka
Opis przygotowaniaczas przygotowania: do 20 min
1. smietanke ubic z cukrem pudrem, czekolade rozdrobnic (mozna zetrzec na gubej tarce), truskawki pokroic w kostke.
2. do smietany dodac czekolade, truskawki i migdaly, delikatnie wymieszac.
3. forme keksowke wyscielic folia spozywcza, napelnic masa smietanowa.
4. wstawic do zamrazalnika na kilka godzin, najlepiej na cala noc.
5. maliny zagotowac z lyzka cukru, mozna przecisnac przez sitko, ostudzic.
6. deser wyciagnac z zamrazalnika ok. 20 min przep podaniem, polac sosem malinowym.
|